Kale och blomkålscasserole

IMG_0331-0.JPG

  • Potatis, ungefär ett halvkilo
  • 1 blomkålshuvud, i bitar
  • 1 stor purjolök, hackad
  • 1 bunte kale, i småbitar, utan stammen
  • 1 kopp havremjölk
  • saften från en citron
  • 1/4 kopp bjäst
  • salt
  • svartpeppar

Koka potatis och blomkål  15-20 minuter, tills de blir ordentligt mjuka. Lägg purjolöken i en stor stekpanna och stek i lite vatten fyra fem minuter. Salta och peppra. Lägg i kale och fortsätt steka cirka fem minuter till. Häll i mjölken och koka upp.

Dränera vattnet från potatisen och blomkålen och lägg dem i stekpannan. Mosa dem försiktigt och blanda allt tillsammans. Blanda i citronsaft och bjäst. Smaka av och tillsätt mer salt eller peppar vid behov.

Häll över hela blandningen i en ugnsfast form. Strö över lite bjäst och peppar och sätt in i ugnen på 180 grader i en halvtimme. Klart!