Nyttigt Bovetebröd

Ingredienser:
1/2 tsk jäst (eller mängd enligt jästpaketet)
1 kopp ljummet vatten

3 1/2 kopp bovete
1 kopp havregryn
1 1/4 kopp frön: 3/4 kopp solrosfrön, 1/4 kopp linfrön, 1/4 kopp sesamfrön
1 tsk salt
1 3/4 kopp vatten

Blanda jäst och vatten i en skål, lägg sen i resten av ingredienserna. Blanda ordentligt. Degen ska kännas relativt fuktig. Om degen blir för torr, blanda i lite mer vatten. Degen kan också göras i en matberedare med degtillsats.

Lägg en handduk över skålen och placera den på ett varmt ställe. Låt den jäsa mellan 6-8 timmar.

När degen jäst klart, sätt ugnen på 190°C. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, töm ut degen och forma till önskad form. Alternativt häll ut degen i en brödform. Sätt in i ugnen och grädda i en timme och fem minuter.

Bovetebröd

Passar väldigt bra med hummus!