Hummus

Här har vi hittat ett mycket enkelt recept på Hummus som inte tar mer än tio minuter att göra och smakar fantastiskt! Huvudingrediensen är dessutom kikärtor som är väldigt nyttiga och innehåller mycket protein, fiber och järn. Tahini är sesamfröpasta och går antingen att göra själv eller att köpa på burk.

  • 1 burk kikärtor
  • 25 ml vätska från kikärtsburken
  • 3-5 matskedar pressad citron
  • 1.5 matskedar Tahini
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tesked salt
  • 2 matskedar olivolja

Häll av vätskan från kikärtorna och spara den. Lägg i alla ingredienser i en mixer, samt 25 ml vätska från kikärtorna. Mixa på låg hastighet tills allt är ordentligt blandat och har fått en krämig konsistens.

Servera direkt med exempelvis varmt bröd och grönsaker.

1 thought on “Hummus

  1. Pingback: Nyttigt Bovetebröd | VeganreceptVeganrecept

Comments are closed.