Vegan Pesto Classico

Här hittade vi ett ännu godare pestorecept som vi provade idag. Smaken är krämigare eftersom den innehåller bjäst. Bjäst, som är mycket rik på B-vitaminer, kallas även för näringsjäst och ersätter osten i vegansk kost. Vi skördade basilikan som vi odlat i krukor på balkongen och eftersom vi inte hade några pinjenötter hemma la vi i valnötter och cashewnötter istället. Peter glömde även att lägga i vitlök. Det blev superlyckat! Mildare smak än versionen nedan. Peston går bra att breda på mackan eller använda i maträtter.

Ingredienser

1/3 kopp pinjenötter (eller valnötter och/eller cashewnötter)
2/3 kopp olivolja
5 vitlöksklyftor (för mildare smak kan vitlöken uteslutas)
1/3 kopp bjäst
1 bunt färska basilikablad
salt och peppar efter smak

Kör i matberedare och servera direkt eller förvara i kylskåp i högst fem dagar.