Snabb och enkel lasagne

Här kommer en snabb och väldigt god lasagne.

500g färsk spenat
400g passerad tomater
lasagneplattor
130g tofu eller vegansk ost
12 valnötter, krossade i mindre bitar
Bjäst

För bechamelsåsen
30cl sojamjölk
30g margarin
10g vetemjöl
salt och peppar

1. Tvätta spenaten och ta bort stjälkarna. Koka dem i en tryckkokare (helst i en korg) i 5 minuter.

2. Medans spenaten kokar, tillred bechamelsåsen. Smält margarinet i en gryta, blanda väl med mjölet. Häll därefter i sojamjölken under omrörning. Koka under omrörning tills såsen blivit tjock. Häll i mer mjölk vid behov. Salta och peppra.

3. Låt vattnet droppa av från spenaten och dela upp i mindre bitar, med en kniv eller sax.

4. Ta fram en ugnssäker form. Lägg i ingredienserna i följande ordning. Först ett lager lasagneplattor. Täck med spenat, häll över tomatsås och sen bechamelsås. Strö sist över bjäst och valnötter. Repetera tills alla ingredienser är slut, normalt två eller tre lager beroende på formens storlek.

5. Tillaga i ugn, 175 grader i 30 minuter.