RAW Sushirullar

Det här receptet fick vi från vår kanadensiska vännina i Antibes som är kock på en lyxyacht. Vi provade att göra dessa råa sushirullar för våra föräldrar och de blev mycket uppskattade. De blir en smakrik förrätt eller del av huvudrätt. Bon appetit!

3/4 kopp råa cashewnötter
1 tsk wasabi
2 zucchini
1 röd paprika
1 avocado
1/2 kopp groddar (bön- eller solrosgroddar)
1/2 gurka
färsk koriander
sojasås

Blötlägg cashewnötterna i vatten under 6-8 timmar. Häll av vattnet. Mixa nötterna tilsammans med 1-2 matskedar vatten samt wasabi i en matberedeare tills de bildar en slät pasta. Skär zucchini på längden med hjälp av en osthyvel. Lägg dem på en skärbräda och bred på ett tunnt lager av cashewpasta. Lägg tunna avlånga bitar av gurka, avokado samt röd paprika som ska vara något längre än bredden på zucchiniskivorna. Lägg även dit några groddar. Rulla ihop och ställ dem upp. Dekorera med färsk koriander.
Serveras kalla med sojasås och eventuellt inlagd ingefära.